Hier komt de levensloop van Jan Verhoef


Ik ben in 1942 geboren in de Korte Meerhuizenstraat dat was dus in de 2e wereldoorlog, maar ik heb gelukkig weinig gemerkt van de oorlog ook heb ik nooit honger en gebrek gehad zover ik nog weet, ik weet nog wel na de oorlog hadden wij ( mijn broers Nico, en Kees) een hele aardige oppas een man zonder benen die noemden wij ome Jan en dat was voor ons natuurlijk als kleine kinderen een leuke oppas want hij was zonder zijn houten kunstbenen ( die hij haast nooit aanhad) een echte speelkameraad die ongeveer even groot was als wij.
Mijn vader had een poelierszaak op de ferdinald bollstraat vlak naast de oude Rai, waar mijn moeder vaak hielp in de winkel.
later verhuisden wij naar de Haarlemmerdijk 105 waar mijn vader ook een poelierszaak begon, hij was een man die alles aanpakte en ook alles kon.
hij verkocht zelfs toendertijd zelfs beverratten, hij had achter de winkel een werkruimte waar hij zijn eigen handel (kippen en later loopeenden) slachtte voor de verkoop in de winkel. Hij was eigenlijk de eerste die de plukmachine had ontworpen, hij maakte die van een oude melkbus waar hij de hals van af haalde en een kruis erin laste en toen waren wij ook net oud genoeg om te helpen, ik en Nico hebben toen de gaten voor de rubberen vingers, (die mijn vader liet maken door een rubberleverantier die ze in mallen goot) in de melkbus te boren met een grote boormachine met boren van ongeveer 350 mm op een afstand van 5 cm van elkaar ongeveer, die bus voorzag hij van een as met aan de ene einde een poeli en in glijlagers en die poeli werd door middel van een v-snaar aangedreven door een oude wasmaschine motor die er onder hing aan een hevel.
en de kippen die wij toen moesten slachten werden eerst in het hete water gedompeld van ongeveer 49 % celcius daardoor lieten de veren makkelijk los. mijn vader kon ook huiden prepareren, op een keer kwam hij thuis met een krokodillen-huid en een slangenhuid en die heeft hij toen voor iemand geprepareerd